Ontdek de
leuke dorpjes

In het Nationaal Park Weerribben-Wieden vindt u gezellige en idyllische dorpjes. Naast het bekende Giethoorn zijn bijvoorbeeld ook Dwarsgracht en Belt-Schutsloot zeker de moeite waard om eens een bezoek aan te brengen. Dwarsgracht lijkt op Giethoorn, maar in het kleine dorpje is het vele malen rustiger dan in het toeristische en bruisende Giethoorn. Bent u op zoek naar een plaatsje met veel historie? Dan is de vestingstad Blokzijl een hele leuke optie.

Wandelen door
kleine dorpjes

De wandelliefhebbers kunnen hun ogen uitkijken op de diverse wandelroutes in de buurt van het kleine dorpje Kalenberg. Als officieel gastheer van het Nationaal Park Weerribben-Wieden kunnen wij u voorzien van allerlei leuke informatie, kaarten en wandel- en fietsroutes. Zo kunt u iedere dag met een leuk afwisselend dagprogramma vullen. Wilt u het een dagje wat rustiger aan doen? Dan vaart watertaxi de EcoWaterLiner u graag naar Giethoorn of Blokzijl. De watertaxi vaart meerdere keren per dag door het prachtige natuurgebied.

Shoppen en
gezelligheid

Bent u helemaal ontspannen door de rustgevende natuur en wilt u even de drukte van de stad opzoeken? In de buurt vindt u Steenwijk en Meppel waar u kunt winkelen of een terrasje kunt pakken. Voor een heerlijke namiddag en avond is het ook heel leuk om eens naar het havenplaatsje Zwartsluis te gaan. Daar vindt u leuke terrassen om een hapje te eten of een drankje te drinken. In Zwartsluis heeft u op veel plekken zicht op de haven en/of boten die langsvaren.

Meer dan 200 km
aan natuurwandelpaden

Een hele mooie en rustgevende manier om Nationaal Park Weerribben-Wieden te ontdekken is door het volgen van de diverse wandelroutes. Het gebied is één van de mooiste wandelregio’s van Nederland. Lopend door de rietlanden en langs het laagveenmoerasgebied kijkt u uw ogen uit. Bij sommige wandelroutes komt u door hele kleine idyllische dorpjes. De natuur rondom de kleine stukjes bewoonde wereld is adembenemend. Misschien ziet u onderweg wel herten lopen. Bent u een echte natuurliefhebber? Dan zult u vast de echte koekoeksbloem wel herkennen. Wist u trouwens dat er in het gebied ook watermunt groeit? Heerlijk voor een kop verse muntthee.

Wandeltips

Nationaal Park Weerribben-Wieden beschikt over 60 wandelroutes. In de regio staan diverse startpunten en informatieborden. Wij kennen de omgeving op ons duimpje en adviseren u graag. Het Kiersche Wijdepad is bijvoorbeeld een hele mooie toegankelijke en afwisselende route voor iedereen. U komt langs trekgaten, bosjes en open water. Voor ieders wensen is er wel een passende route te vinden. Van lange afstanden tot korte afstanden en van wandelingen langs dorpjes tot wandelingen door de uitgestrekte natuur.

Voor iedereen wat te doen

Op en rondom Camping Aan ’t Wiede is er voor iedereen wat te doen. Wilt u na een ontspannen dagje op het water of op ons zandstrand genieten van een zonsondergang in het natuurgebied? Kies dan één van de vele wandelpaden of gezellige dorpjes uit het prachtige natuurgebied.

Ontdek de leuke dorpjes

Meer dan 200 km
aan natuur wandelpaden

Reviews van onze klanten

Joep Ruiter

Als het geweldig weer is, zoals vandaag, dan is het overal mooi. Maar hier is het gewoon super…, de entourage, de relaxte sfeer.

Femke Boelsma

We hebben hier voor een dag een fluistersloep gehuurd. Fijne boot, lekker ruim en met kussentjes. De mevrouw die ons hielp (Alice Doze)…

Cynthia van Veen

Heeeeerlijke camping. Gemoedelijke sfeer, goed onderhouden. Leuke plas met water om te spelen voor de kleintjes

Reinier de Vries

Gemoedelijke familie camping. Vanalles aanwezig, restaurant, strandje, moter en zeilboten verhuur.